Suominen paransi maaottelusijoituksiaan

24.7.2023

Pohjoismainen yleisurheilumaaottelu käytiin tänä vuonna alle 20-vuotiaissa Oslossa. Suomea edusti sekä kuulassa että kiekossa heittäjämme Juho Suominen. Juho paransi viimevuotista neljättä sijaansa kuulantyönnössä, jossa erittäin sateisissa, liukkaissa olosuhteissa Juho onnistui parantamaan jopa ennätystään 80 cm tulokseen 17.23 sijoittuen kolmanneksi. Tasaisinen kisan voitti norjalainen Vesterlid tuloksella 17,89 ja ruotsalainen Zikovic oli hopealla 17,33-tuloksellaan. Toisen päivän kiekonheitossa Suominen sijoittui hopealle ennätyksellään 56.84 Norjan Hansesæterin voittaessa tuloksella 57,06. Suomi voitti miesten maaottelun.

Tällä viikolla tulevat viralliset valinnat nuorten U20 EM-kilpailuihin Jerusalemiin. Juho Suominen on ainoa rajan rikkonut ja Euroopan tilastossa hän sijoittuu tällä hetkellä 10. sijalle.

Ensi viikonloppuna Juholla ovat vuorossa Kalevan Kisat. Lauantaina aamulla on kiekonheiton karsinta ja sunnuntaina mahdollinen loppukilpailu. Kisat ovat Lahdessa, joten ei ole pitkä matka kannustamaan Juhoa!

Juho Suominen (oik.) tuulettaa kuulantyönnön urheilijaesittelyssä Oslossa.