Juho Suomiselle kuulamestaruus

26.2.2024

Yleisurheilun heittolajeissa 2,69 metriä on melko pitkä matka. Kuulantyönnössä tosi pitkä. Tuollainen ero oli ennakkosuosikin Miika Lahtosen ja haastaja Juho Suomisen kauden parhaimpien tulosten ero ennen M22 Suomen mestaruuskilpailuja. Kuten Juhon valmentaja Antti Suonpää asian kiteytti, mestaruus oli otettavissa Juhon hyvänä päivänä ja Miikan huonona päivänä. Ja päivä oli juuri tuollainen Vaasan Botniahallissa.

Juho Suominen siirtyi kisan kärkeen viidennellä kierroksella, jolloin Miika Lahtonen oli johdossa kaksi kertaa työnnetyllä 15.60-tuloksellaan. Juho pukkasi 15.84 ja paransi aiempien kierrosten ennätystään kolmannen kerran. Juhon kauden paras tulos oli tätä ennen 14.98, Miikan 17.67.

Juhon työntämä tulos siirsi samalla Piikkiön Kehityksen seuran kuulaennätyksen historiaan. Se olikin historiallinen – Kalevi Lehtosen työntämä tulos 15.06 oli Keikyältä 17.9. 1964!

Varsinainen ”leipälaji” Juholla on kiekonheitto, jossa talvimestaruuksista kilpaillaan Kotkassa reilun parin viikon kuluttua. Sitä ennen Juho kisaa Portugalissa heittolajien Euroopan talvimestaruuskisoissa ja silloin lajina on kiekko.

M22 kuulantyönnön hallimitalistit vas. hopeaa Miika Lahtonen Mynämäen Isku, kultaa Piikkiön Kehityksen Juho Suominen ja pronssia Leo Rautiainen KU-58. kuva Antti Suonpää